Хотел Панорама
Спа комплекс в Сандански

Масажи

Класически масаж - общ

Чрез различни техники и похвати се осъществява терапевтична дейност.

Цели отстраняване на болката и повдигане на жизнения тонус на организъма.

Времетраене: 40 минути
Цена: 35.00 лв.

Класически масаж - частичен

Чрез различни техники и похвати се осъществява терапевтична дейност.

Цели отстраняване на болката и повдигане на жизнения тонус на организъма.

Времетраене: 20 минути
Цена: 20.00 лв.

Релаксиращ анти-стресов масаж

Лек отпускащ масаж, който цели да подобри лимфния ток в организъма.

Регулира потока от енергия в тялото и отнема напрежението в сетивата и мускулатурата.

Времетраене: 40 минути
Цена: 35.00 лв. 

Арома масаж на цяло тяло

Етеричните масла се определят като "хормоните на растенията.

Те са натурални екстракти,които могат да бъдат получени от цветове, листа, кора, семена, плодове на цветя, дървета и билки.

Благоприятно въздействие върху здравето, настроението и духа.

Има антисептичен, успокояващ и тонизиращ ефект.

Времетраене: 40 минути
Цена: 40.00 лв.

Масаж с мед

Всички са запознати с благотворните лечебни свойства на пчелния мед върху организма на човека. Медотерапията, като масажна процедура представлява оригинална лечебна методика, която се използва с цел да се извлекат ненужните и токсични вещества през кожата на човека. За тази цел се използва пчелен мед, който се нанася върху кожата на тялото и чрез специфични масажни похвати се извличат вредните токсини задържали се в подкожните тъкани на човешкото тяло.

Лечебната сила на меда е известна още от древността. През вековете пчелният мед е намирал приложение при лечение на много различни заболявания под една или друга форма.

Днес съдържанието му е добре известно, което напълно обяснява и силно изразените му лечебни свойства. Освен вода и въглехидрати, в него се съдържат и важни микроелементи и минерали, витамини, някои ензими както и антибиотични вещества. При приемането на мед с храната голяма част от полезните вещества съдържащи се в него частично или пълно се унищожават от стомашната киселина, докато прилагайки го върху кожата те напълно се усвояват.

Медният масаж в днешния му вид представлява цялостен природен метод на лечение, при който си взаимодействат няколко различни лечебни подхода. Третирането на кожата с ръце и насоченото стимулиране на отделни зони от гърба в съчетание с изключителните лечебни качества на пчелния мед взаимно се допълват и засилват действието си.

Ефектът от масажирането с ръце на намазания с пчелен мед гръб е "изсмукване" и "изпомпване" от тъканите на тялото на натрупаните с години токсини. Пчелният масаж въздейства лечебно на организма директно през кожата и прилаган като терапия, възстановява естествената способност на организма да се самопрочиства от отровите.

Масажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм, като е особено ефективен при: артроза (коксартроза, спондилартроза и др.); белодробни заболявания ; чернодробни болести; главоболие; безсъние; депресии; синдром на хроничната умора; бавно възстановяване след тежки заболявания и бременност, др.

Времетраене: 20 минути
Цена: 25.00 лв.

Релаксиращ масаж на ходила

Времетраене: 15 минути
Цена: 20.00 лв.

Антицелулитен масаж с RELAX & TONE

Борба с портокаловата кожа.

Цели се възстановяване на нормалната циркулация на кръвта и лимфата, което улеснява отделянето на излишните течности и отпадни продукти, натрупани в мастните клетки.

Използват се различни стягащи и абсорбиращи кремове и гелове, които подпомагат за оформянето на перфектен силует.

Времетраене: 30 минути
Цена: 40.00 лв.

Пилинг на цяло тяло

Пилинг (от английското peel – излющване) е процедура, представляваща почистване на кожата в дълбочина. При това от повърхността на епидермиса се отделят всички мъртви клетки и в резултат тенът ни се освежава, порозовява, изглажда. Освен всичко друго пилингът стимулира възпроизводството на клетките и подобрява кръвоснабдяването им.

Времетраене: 15 минути
Цена: 15.00 лв.