Хотел Панорама
Спа комплекс в Сандански

Скенар терапия

Терапия със СКЕНАР

Съвременна електронна технология основана на принципите на древното източно лечителско изкуство. Апаратът СКЕНАР (създаден по секретна руска космическа програма) генерира електроимпулси, които непрекъснато променят формата си на базата на биологична обратна връзка – организмът сам постоянно коригира въздействуващите импулси в зависимост от потребностите си. Въздейства се върху специално подбрани зони за обща регулация и стимулация.

Терапията е безболезнена, а силата на електрическото въздействие е настроена индивидуално за всеки пациент. В зависимост от оплакванията на пациента и според принципите на традиционната китайска медицина, с апарата се обработват определени зони и точки по кожата. Чрез СКЕНАР експертиза се определят най-подходящите зони за обработка, както и оптималната продължителност на въздействието за всеки индивидуален пациент.
Процедурите продължават 30-40 мин. Стандартната процедура продължава около 30 минути. При по-комплицирани случаи се налага провеждане на удължени и комбинирани лечебни процедури с продължителност около 1 час.

Лечебният курс обикновено включва от 3 до 10 процедури. Благоприятният клиничен ефект настъпва бързо, често още след първата процедура. Поради изключителната важност за успешното лечение на информацията за енергийното състояние на пациента, всеки терапевтичен курс започва с провеждане на компютърна Меридианна диагностика.

На практика няма абсолютни противопоказания, а относителните са изключително ограничени (хора с пейсмейкър на сърцето, тежки умствени заболявания). Отрицателни странични ефекти и усложнения не са наблюдавани.

СКЕНАР – идеалното енергийно-информационно лечение

История

Апаратът СКЕНАР (СамоКонтролируем Енерго Невро Адаптивен Регулатор) е разработен като част от секретна Съветска космическа програма. Целта е била да се създаде малко, портативно, енергоикономично и преди всичко високо ефективно устройство, което да поддържа здравето на космонавтите във върхова форма, без използване на стандартните лекарства – един универсален неинвазивен регулатор на функциите на тялото – мечтата на всеки лекар. СКЕНАР прекрасно съчетава модерната електронна технология с древното източно лечителско изкуство.

Защо СКЕНАР е толкова ефективен?

СКЕНАР е нова неинвазивна енергийно-информационна технология, целяща активиране на резервите на човешкия организъм. Според все повече специалисти тя може да се окаже водещата медицинска технология на новото хилядолетие, защото:
Чрез СКЕНАР експертиза прецизно се определят както оптималните точки и зони за въздействие по кожата, които са строго индивидуални за всеки пациент и за всяко отделно заболяване, така и видът и продължителността на въздействието върху всяка отделна точка. Това води до ускоряване на оздравителния процес. По най-естествен и деликатен начин СКЕНАР помага на човешкото тяло само да завърши самовъзстановителната програма.
Общите СКЕНАР процедури засилват имунната система, увеличават съпротивителните сили на организма, подобряват ефективността на работа и жизнения тонус и имат благотворен ефект върху здравето като цяло. Постига се отлично и бързо възстановяване след стрес, физическо или умствено натоварване.